Home » , » Program Menarik Untuk Annual Dinner

Program Menarik Untuk Annual Dinner

backlink mudah, track ip, cari tajuk untuk blog
feedjit aps

Hari ni aku saje je merenyam tangan bukak feedjit yang aku tempek kat tepi blog ni. Entah pape ntah widget ni, aku saje je try dowh, mane tau berguna. Tapi memang berguna untuk cari idea. Trimas dowh pada unknown visitor yang bagi tajuk ni. Walaupun nampak remeh, tapi aku rasa benda ni patut aku BESAUKAN sikit memandangkan ada tajuk nih.Well, that visitor try to searched "Apa program menarik untuk annual dinner" right? AND, you get it, RANDOM VISITOR! 

Sape yang bertugas dibalik tabir untuk membuat annual dinner ni aku tau memang perit maung bau ketiak nak buat keje. Dengan karenah Ahli Jawatankuasa yang macam biskut Hup Seng cap ping pong, tambah lagi, yang pentingkan kroni. PUI! Dengan karenah pentadbiran pelajar serta kewangan yang tak habis-habis nak ''CUT BUDGET'' dan dengan masa yang tak mencukupi a.k.a masa mencemburui kita dowh.. biasa annual dinner kat Universiti aku kena buat seminggu SEBELUM Final exam. So, sape yang bertugas untuk dinner ni, kenalah tempah hari ape yang korang nak buat. Kalau hari sabtu dan ahad memang kirim salam la, budak course len mesti dah cop punya.. cepat je diorang buat keje. natang betui.. Ilmu ape yang digunakan.

Meh sini aku bagi cadangan. Course aku merupakan course sains aliran kimia (major) yang memang ramai benci dari bangku sekolah menengah lagi. So, bebudak kat course aku takde la ramai sangat doe.. Perempuan banyak, lelaki kurang. Tapi lelaki banyak dapat Dean List dari budak perempuan (this is the fact bout my course okey :) ). Bebudak perempuan memang kreatif sikit pasal tema dan program menarik. Tapi aku kat sini nak FOKUS pada program yang best dibuat masa annual dinner, BUKAN tema untuk annual dinner korang k! Next artikel aku akan tulis secara skema pasal tema kitorang yang osem!

Program kitorang dalam tema tu ringkas je. Biasa orang buat cabutan bertuah. Jadah dengan cabutan bertuah. Ramai butthurt dengan cabutan bertuah pasal kroni AJK je dapat. Ade kabel la katakan. Nak tambah butthurt, awek-awek bajet cun yang disukai ramai, lagi fark dapat hadiah grand. Semua ehsan Presiden Course. 

Okey enuff that shit. Kalau korang tak percaya AJK korang, baik korang buat macam ni.

"POP THAT NAME, MY BELOVED LECTURER!"
program menarik dibuat masa annual dinner
camni la pop that paper
  • Ambil nama-nama budak course korang dengan random, kalau boleh ambil nama dalam 10 orang untuk setiap batch. President je boleh buat benda ni. AJK jangan masuk campuq. Kalo nak masuq jugak, kick the AJK from your league!

*Contoh korang ada 5 part. Ambil random 10 nama dari part 1 sampai part 5.

  • Pastu, Print nama besau2, (Jangan la besar sangat, cukup le mata boleh memandang.) pakai nama singkat je. Kalau budak tu nama dia Tunku Farah Syafiqah Al-Qudsi Fill Parsi Siamesse El Burmese, takkan korang nak letak nama pepanjang nokharom sampai susah nak sebut. Letak je nama singkat. Ada surname atau nickname dah cukup. Nak lagi jelas, letak nama dan dari part/semester mana. 

  • Kemudian, tampal kat kertas putih kajang yang besar, yang selalu korang buat guna masa presentation. Kasi muat cukup-cukup nama diorang atas paper tuh.

  • Masa annual dinner, target pensyarah yang sporting habis, suruh dia naik atas pentas, tutup mata diorang dengan kain hitam. Pastu suruh diorang cucuk nama bebudak yang ada atas paper tuh. Cucuk pakai pensel. Kertas Kajang putih tu kan nipis.. Suruh dia cucuk kat mane-mane bahagian. Nama yang kena cucuk, dapat le hadiahnya..

#This game is called get your lucky from your beloved lecturer!
100% takkan kena kat nama kroni haram, kalau kena nasib dia la melainkan presiden korang dah kena bayorr..


SNAP THE SPONTANEOUS MOMENTS!
program menarik masa annual dinner
Ade ke orang nak buat backflip kat annual dinner. wadefak...

Program ni, kena ada jurugambar DSLR, AJK bahagian Multimedia dan Laptop serta wayar USB nak transfer ke lappy. Budak course engkorang mesti ada punya DSLR.. Kencing la kalau takde. Mesti ramai yang camwhore dowh. Heh. Kalau takde, mintak tolong kat kawan course lain. Lagi senang. This game is very simple.

  • Jurugambor DSLR mesti pandai guna DSLR. Gambar mestilah clear. Jangan blur sangat. Lagi satu, Kena pandai menyorok dan cari moment yang korang (jurugambar) rasa agak spontaneous. Contoh, macam tercucuk lidi sate ke, tercekik tulang ayam ke.. Gambor tengah korek hidung ke...

  • Jurugambar malam tu kena puasa sikit. Jamah la sikit makanan, lepas tu korang takkan jamah, sibuk photoshoot. 

  • Jangan bagi bebudak lain tahu korang (jurugambar) tangkap gambar korang. Biar aksi diorang nampak macam totally suck, tapi Spontaneous.

  • Kalau korang rasa gambar tu da cukup, boleh stop, dan berbincang antara AJK-AJK annual dinner korang. Cari mana gambar yang korang rasa spontan dan TERBAIK bagi korang. Tak kisah la berapa jumlahnya gambarnya. Masa diperuntukkan antara 10 minit hingga 15 minit.

  • Dah pilih gambar, suruh AJK multimedia paste kat slide show. Dan mulakan show korang mencari spontaneous picture of this semester. Gambar yang terpilih akan dapat hadiah.


Well, aku rasa, yang ni je la yang paling awesome. Aku takde bahan bukti atau gambar nak tunjuk, sorry. Aku format lappy. Sebelum aku format lappy, aku lupa pulak nak transfer kat hard disk. FARKK.. segala kenangan gua terkorban gitu jerr...  wuhuuu...  T.T






This entry was posted on 12/05/2012 and is filed under ,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

2 Responses to “Program Menarik Untuk Annual Dinner”

  1. tak sangka.. kat anual dinner pun ada unsur2 kroni..patutlah Malaysia ni tak bebas dari unsur kroni

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah kalau pentingkan best friend a.k.a kroni..heh..

      Delete

terima kasih kerana memberi komen YA!
Ada idea dan pendapat mai la habaq mai kat kotaq special bawah ni..
Annonymous boleh komen no hal gua terima dengan pintu jamban yang terbuka...

NO SPAM link-site thank You!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...