5 Tips Belajar Bagi Yang Sibuk

Read more » | 9 Comments »

Hidup di universiti memang sibuk sentiasa. Kadang-kadang tak menang tangan kejar masa nak buat tutorial serta assignment yang diberi pensyarah. Bagi yang memegang jawatan tinggi seperti Majlis Perwakilan Pelajar (MPP), lagilah haru dan tunggang-terbalik dunia. Dengan tugasan pensyarah serta kerja terbengkalai kat dalam opis MPP lagi memeningkan kepala. Dengan sistem 24 jam di bumi ni, boleh ke korang belajar walaupun sibuk? 

tips belajar di universiti bagi yang tiada masa

4 Sebab Presentation Anda Hancur

Read more » | 4 Comments »

Sebab tu lah markah presentation aku RENDAH!

Saja aku tulis post ni, bagi letak peringatan pada diri aku sendiri serta bakal pelajar IPTA 2013 dan seterusnya. Permohonan kemasukan ke IPTA dan Keputusan Kemasukan ke IPTA 2013 belum keluar lagi kan? Rileks dulu. Dengan usaha korang pasti dapat punyalah. Gerenti. Tahniah kepada adik-adik yang berjaya memasuki Universiti hasil permohonan korang kat portal UPU. lol lama lagi kot.

4 sebab pembentangan anda hancur
Presentation anda hancur sampai orang lain pun boleh tertidur.. zzzz
Sebagai pelajar universiti, aku dah lali dah dengan permainan feveret pensyarah, iaitu presentation atau persembahan. Jadah aku tulis maksud persembahan? Bukan persembahan la, tapi pembentangan lol. Aku rasa, bakal student universiti patut tahu, tanggungjawab diorang, Sama ada memilih kertas putih kajang bersaiz mega, atau guna powerpoint slideshow. You choose!

Ibubapa Bagi Nama Anak Hashtag?

2 Comments »

Trend Twitter Zaman Sekarang?

hashtag Jameson, twitter addict, ketagih twitter

Hipotesis Gua, kemungkinan orang putih dah kering idea nak bagi nama anak atau memang addicted to twitter untill death do they torn apart. LMAO

Bayi yang dilahirkan ni perempuan, nama sebenar Hashtag Jameson. Gua rasa kalau kat sekolah, nak tulis nama atas paper ujian pakai nama # Jameson je. kihkihkih... Kesian budak ni. Apa la akan jadi kat masa depan budak ni..Apa-apa pun, dunia orang putih banyak yang pelik dan complicated. Kenapa tak bagi nama Istanbul? Nanti google ayat Istanbul, keluar pulak Istanbul Aku Datang!

Gua baru buat post tentang member gua yang bencikan twitter semalam. Gua rasa post ni berantai. Kalau rasa tak nak mona fendi datang umah korang bawak laptop, postkan 5 artikel ni ke wall member korang. LOL..

Bencinya Twitter! 6 Sebab Kenapa Anda Benci

Read more » | 2 Comments »

Bencinya terhadap Twitter Seperti Bencinya Korang Terhadap lalat yang menghingap korang semasa buang air besar.
benci twitter, tak suka twitter, bodoh twitter

Dari status pesbuk seorang member:

  1. Anda baru daftar akaun twitter, dan tweet link blog anda, tapi takde sape nak cakap/interaksi dengan anda.
  2. Anda daftar twitter kerana ia trend hot remaja zaman kini. Anda tak mau ketinggalan macam orang gua.
  3. Twitter boleh menjana pendapatan lumayan seperti MLM, skim ponzi. Anda percaya bulat-bulat tentang hasil penulisan seorang bisnes blogger yang KONON menghasilkan duit berjuta lipat ganda ringgit Malaysia
  4. Anda tak banyak follower seperti Azwan Ali. Walaupun anda lembut atau LEBIH lembut dari si azwan tu, anda takde banyak follower dan anda jeles tahap dewata raya
  5. Anda takut informasi peribadi diketahui oleh orang luar. cth: stalker, assassins, kidnapper, pedopile, fucker, losers, musuh ketat darjah 2
  6. Anda tak faham fungsi twitter serta camne nak berinteraksi menggunakan twitter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...