About Me | Siapa Saya


menulis biografi blog

Aku amat meminati Stars Wars, terutama watak Darth Vader. Bagi aku, sifat misteri beliau (walaupun aku tau yang dia tu anakin skywalker) dan hitam memang sesuai dengan aku. Tapi aku tinggal di Malaysia, jadi pengubahsuaian mengikut budaya tempatan amatlah penting dalam proses asimilasi setempat. Benda ni korang belajar dalam subjek feveret korang, Sejarah Sekolah Menengah. Tipulah korang tak pernah dengar. Kecualilah anda tinggal di luar negara. So, dari Darth Vader, aku tukar nama kepada Blue Vader. Sebab aku minat kaler biru. Biru itu menawan. Hitam tak menawan. Sebab semua orang kat Malaysia ni rambut kaler hitam. Aku dah biasa tengok.

Gambar kat atas tu, gambar profail blogger aku. Aku edit sendiri pakai adobe photoshop CS4. Susah  woo!  Sesiapa yang sampai kat page sini mesti ingat ada link download adobe photoshop CS4. Mana ada bro! Ni semua kerja papa google. Sekarang ni, aku Sedang terkial-kial belajar editing gambar menggunakan adobe photoshop. Takpe la dari guna Picassa atau yang lebih teruk, Instagram! 

Aku merupakan peminat ekstrem sci-fi atau dalam bahasa Inggeris, Sciences-Fiction. Dalam laptop aku, penuh dengan koleksi video sains-fiksyen, serta buku-buku ahli fizikal teoris sepanjang zaman. Mungkin bagi sesetengah orang, ia merupakan sampah dan tahi, tapi bagi aku ia adalah koleksi berharga. Bagi aku, semua tak mustahil. Walaupun tak logik dari segi akal, tapi aku yakin, teknologi yang ada dalam sci-fi boleh direalisasikan. Cuma memerlukan daya usaha yang tinggi dari segi teori dan amali dan yang paling penting, dengan keizinan-Nya.

Lebih suka membaca cerita dan novel yang bercirikan sains-fiksyen. Tidak berminat dengan novel cinta, terutamanya keluaran dari Malaysia. Korang tak pernah ke terfikir? Kenapa nama watak laki dan watak pompuan dia terlampau sempoi dan tak logik, mengalahkan novel sains fiksyen sangat. Lagi satu. Tipikal jalan cerita novel kat Malaysia ni, kebanyakkan novel cinta antara dua darjat. Yang perempuan mesti miskin, pastu yang laki mesti kaya, anak Datuk. Kerjaya Doktor pakar sakit puan. Diorang jumpa, dan jatuh cinta pandang pertama. Hubungan diorang dapat dihidu oleh ahli keluarga dan keluarga mereka melarang hubungan cinta mereka.
Seriously wtf Bro, kat Malaysia ada sistem kasta ke? Yang aku respek hanya novel Ramlee Awang Murshid. Ada la sikit ciri-ciri sains dalam novel karangan dia. 

Merupakan seorang pelajar sepenuh masa Diploma tahun akhir di salah sebuah institut pengajian awam yang terkenal dengan banyak cawangannya. Pengajianku di peringkat diploma mengenai Kimia. Aku suka kimia.
Sekarang ni, 10/12/2012 hingga 3/3/2013, aku sedang menjalani praktikal di Selangor. Walaupun takde elaun, tapi aku tahu, tuhan sedang merancang sesuatu untuk masa depan aku. Mungkin aku akan dapat banyak input dari rakan-rakan aku yang dapat elaun. :-)

Happy Blogging all!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...